Shakespeare Theater Diever | Drenthe
header_banner_image
header_banner_image_mobile

Het Shakespeare theater in Diever

Het Shakespearetheater van Diever ligt naast Camping Diever. Dit theater speelde al voorstellingen in 1946 is inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekend openluchttheater in Nederland. Elke jaar geven de toneelspelers een andere draai aan de toneelvoorstellingen van Shakespeare. Romeo & Julia, Othello en Hamlet zijn enkele voorbeelden van bekende toneelstukken die worden gespeeld in het Shakespearetheater.

Het openlucht theater naast de camping is bekend bij menig Shakespeare liefhebber. Het openluchttheater biedt plaats aan 1.000 bezoekers. Daarnaast hebben nog een heel bijzonder theater gebouwd, het globe theater. Wil je nu alvast een rondleiding door het theater, maak dan een virtuele tour door het theater. Klik hier om een virtuele tour te maken.

Een avondje uit

In de zomer worden er diverse toneelvoorstellingen gegeven. Aan het begin van het zomerseizoen worden er try outs gegeven en in augustus is de première van het toneelstuk. In de zomervakantie spelen de toneelspelers een paar keer per week de voorstelling.

Ga een keer naar het theater en geniet van de verhalen van Shakespeare!

Voor de Try-out shows van deze zomer mogen wij 100 kaarten weggeven aan onze camping gasten, voor meer informatie hierover kunt u terecht bij onze receptie. 

Lees meer over de voorstellingen

Laat je inspireren!

Onze Partners: